BTW en BIZTAX

De BTW administratie en de belastingadministratie zijn op een nieuw platform over gegaan voor het indienen van de BTW- en vennootschapsbelastingen aangiften, waardoor wij nu ook een over een elektronische volmacht moeten beschikken. Hierbij de te volgen procedure:

 

Een volmacht geven voor BTW en BIZTAX gaat als volgt:

OPGELET voor deze procedure dient u wel over een ID kaartlezer te beschikken + geldige elektronische identiteitskaart + pincode van deze kaart, OF token)

Surf naar: http://eservices.minfin.fgov.be/mandates/extern/

Het onderstaande scherm zal zichtbaar worden in uw browser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Log in met identiteitskaart of token

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zal worden gevraagd in welke hoedanigheid u wil aanmelden. Hier kiest u voor ‘In naam van een onderneming, alwaar u een volmacht voor de btw en eventueel biztax gaat aanmaken. Indien u kan kiezen uit meerdere ondernemingen, zorgt u ervoor dat u de juiste uit de lijst selecteerd.

 

In het volgende scherm moet u in de linkse menubalk op ‘creatie’ klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vink hier de vakken ‘BTW’ en ‘BIZTAX’ aan. Indien het gaat om een eenmanszaak, moet u enkel ‘BTW’ aanvinken. In het vak deelnemers klikt u vervolgens bij mandaatgever op ‘mezelf selecteren’. Kies bij mandaathouder de zoekoptie door op ‘zoek’ te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoek op ondernemingsnummer 0469.862.258, en selecteer ons kantoor.

Kies vervolgens valideren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de volgende pagina klikt u ‘Het mandaat bevestigen’. Het onderstaande scherm za verschijnen waar u nog akkoord dient te gaan met de algemene voorwaarden van het mandatensysteem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadien stuurt u ons best nog een mailtje om te bevestigen dat het aanmaken van de volmacht is gelukt. Indien er vroegere volmachten bestaan, moeten deze eerst worden verwijderd. Hiervoor kan u best even telefonisch contact opnemen om u daarin te begeleiden.

Mocht het toch niet lukken, kan u altijd even langskomen op kantoor met identiteitskaart en pincode en doorlopen wij deze procedure voor u.